top of page

Kemik Aşılama

İmplantlar, çene kemiğine yerleştirilen doğal dişe alternatif metal diş kökleridir. Bir implant operasyonunun başarılı olması için hastanın implantı destekleyecek yeterli kemik dokusuna sahip olması gerekir. Çene kemiğinde yeterli kemik dokusu yoksa, kemik implantı destekleyemez.

Kemik aşılama, yüksek yoğunluklu bir alandan kemik dokusu almayı ve düşük yoğunluklu bir alanın güçlendirilmesi için kullanılmasını içerir.Diş hekiminiz çenede yetersiz kemik dokusu bulmuşsa kemik aşılama uygulaması yapılacaktır.

 

kemik grefti

Birkaç çeşit kemik grefti vardır. Otogreft, burada hastanın vücudunun başka bir kısmından alınan kemiktir. Ksenogreftler; hayvanlardan alınan kemik veya başka bir insandan alınan kemik olan Allograft. Ayrıca, snythetic malzemenin kemik olarak yerinde hareket edebileceği başka bir kemik grefti türü daha vardır.

 

Çene kemiği iyileştiğinde, implant sürecine devam edilebilir. Bu, titanyum implant direğinin çene kemiğine yerleştirilmesiyle başlar. Bu aşamanın da iyileşmesi birkaç ay sürebilir.

Son olarak, iyileşme tamamlandığında, diş hekimi implantın metal direğinin bir uzantısı olan abutmenti çeneye yerleştirecektir. Yine, yumuşak dokunun iyileşmesi için zaman tanınmalıdır. İyileştikten sonra dişlerin ve çene kemiğinin kalıpları alınır ve son olarak protez dişlerin takılması gerçekleşebilir.

 

Kemik Aşılama ve İmplant Sonrası Prosedür

Zaman alıcı olsa da, kemik greftleri herhangi bir implant sürecinin önemli ve gerekli bir parçası olabilir. Ameliyattan sonra, hastalar diş eti veya cilt şişmesi veya morarması gibi tipik rahatsızlıklar yaşayabilir, ancak bu yaygın yan etkiler hızlıca geçer. Kemik grefti ve implant uygulamasının her aşamasını takiben sadece yumuşak yiyecekleri tüketebilme gibi bazı beslenme durumlarına uygmak gerekir.

 

bottom of page